Britská ekonomika v minulých rokoch rástla rýchlejšie

NETKY.SK • 4 September 2014, 08:49 • 2 min
Britská ekonomika v minulých rokoch rástla rýchlejšie

LONDÝN - Britská ekonomika v predchádzajúcich rokoch rástla výraznejšie, než sa predpokladalo. Informoval o tom britský štatistický úrad ONS. Ten mení spôsob, akým vyratúva rozsah britskej ekonomiky a v stredu zverejnil údaje o vývoji hrubého domáceho produktu (HDP) krajiny v predchádzajúcich rokoch.

slovakia

left justify in out

V roku 2011 podľa aktuálnych údajov ekonomika Veľkej Británie posilnila o 1,6 %, kým predchádzajúce údaje počítali s rastom vo výške 1,1 %. V roku 2012 si britská ekonomika pripísala 0,7 %, kým predchádzajúce údaje rátali s rastom vo výške 0,3 %. Britské ministerstvo financií uviedlo, že nové údaje znamenajú, že ekonomika krajiny by mala mohla v súčasnosti byť približne o 2,7 % väčšia, než bola počas svojho vrcholu v predkrízovom období. Súčasný odhad hovorí o tom, že ekonomika je o 0,2 % väčšia, než v predkrízovom období. 

 

"Revízie ONS poukazujú na ekonomiku, ktorá rastie výraznejšie, než sme si pôvodne mysleli. Takmer každý štvrťrok, kým bola súčasná vláda pri moci, úrad revidoval smerom nahor,“ uviedlo ministerstvo financií vo svojom stanovisku. Revízie odzrkadľujú rozsiahle úpravy v rámci EÚ. Výskum spoločností sa napríklad považuje skôr za výstup, než za náklad. Zmeny taktiež zahŕňajú odhady nelegálnych aktivít. To sa týka napríklad prostitúcie a drog.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona