Britská ekonomika v 1. kvartáli neupadla do recesie, ale vzrástla o 0,1 %

NETKY.SK • 11 Máj 2012, 07:19 • 2 min
Britská ekonomika v 1. kvartáli neupadla do recesie, ale vzrástla o 0,1 %

Britská ekonomika v 1. kvartáli neupadla do recesie, ale vzrástla o 0,1 % - Svet Britská ekonomika zaznamenala v 1.

slovakia

left justify in out

img

Britská ekonomika zaznamenala v 1. štvrťroku 2012 mierny rast, ale stále je slabá. Uviedol to dnes vo svojom odhade londýnsky ekonomický inštitút NIESR.
      Hrubý domáci produkt (HDP) Británie sa podľa inštitútu v prvých troch mesiacoch tohto roka zvýšil medzikvartálne o 0,1 %. To je v rozpore s údajmi štatistického úradu, ktorý na základe predbežných výsledkov koncom apríla oznámil, že hospodárstvo krajiny sa prepadlo do recesie, keďže HDP v 1. štvrťroku 2012 klesol o 0,2 % oproti predchádzajúcim trom mesiacom, keď sa znížil medzikvartálne o 0,3 %.
      "Očakávame, že britské hospodárstvo bude v nasledujúcich šiestich mesiacoch prevažne stagnovať a až na budúci rok sa začne zotavovať," uvádza NIESR v správe.
      NIESR minulý týždeň mierne vylepšil svoju prognózu vývoja britskej ekonomiky a predpovedal, že HDP Británie zostane v tomto roku na rovnakej úrovni ako vlani. Inštitút vo februári predpovedal pokles o 0,1 %.
      Vláda je podstatne optimistickejšia než NIESR. Vládny úrad pre rozpočtovú zodpovednosť (Office for Budget Responsibility, OBR) v marci predpovedal, že britský HDP tento rok vzrastie o 0,8 %.

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies