Britská ekonomika sa tento rok pravdepodobne vyhne recesii

NETKY.SK • 4 Apríl 2012, 06:56 • 2 min
Britská ekonomika sa tento rok pravdepodobne vyhne recesii

Britská ekonomika sa tento rok pravdepodobne vyhne recesii - Svet Britská ekonomika sa tento rok pravdepodobne vyhne recesii, tvrdí vo svojej najnovšej prognóze Britská obchodná komora (British Chambers of Commerce, BCC). Hrubý domáci produkt (HDP) Spojen

slovakia

left justify in out

img

Britská ekonomika sa tento rok pravdepodobne vyhne recesii, tvrdí vo svojej najnovšej prognóze Britská obchodná komora (British Chambers of Commerce, BCC).
      Hrubý domáci produkt (HDP) Spojeného kráľovstva sa v 1. štvrťroku 2012 zrejme zvýši o 0,3 % oproti predchádzajúcim trom mesiacom, keď klesol medzikvartálne o 0,3 %.
      Za celý rok 2012 stúpne výkon britskej ekonomiky o 0,6 %, čo je menej ako o 0,8 %, ktoré očakáva vláda.
      Podľa BCC aj keď sa Británia vyhne recesii, tempo rastu jej hospodárstva bude slabé a vláda by preto mala prijať opatrenia na jeho oživenie.
      Minister financií George Osborne už minulý mesiac avizoval ďalšie zníženie firemných daní, ktoré by malo pomôcť ekonomike.
      BCC tiež predpovedá, že medziročné tempo rastu inflácie sa bude ďalej spomaľovať po tom, ako vo februári kleslo na 3,4 % z januárových 3,6 %. Stále sa však pohybuje nad cieľovou 2-% hranicou centrálnej banky.
      Podľa hlavného analytika BCC Davida Kerna komora má stále obavy, že nevyriešené problémy eurozóny môžu koncom roka vyvolať nové komplikácie.

Zdroj: TASR/BBC



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona