Britská ekonomika bude tento aj na budúci rok mierne rásť

NETKY.SK • 8 Január 2013, 12:16 • 2 min
Britská ekonomika bude tento aj na budúci rok mierne rásť

Britská ekonomika bude tento aj na budúci rok mierne rásť - Svet Britská ekonomika sa začne zotavovať a tento aj na budúci rok už bude rásť, ale len mierne, pretože stále čelí vážnym problémom. Tvrdí to vo svojej najnovšej prognóze, ktorú dnes zverejnila

slovakia

left justify in out

img

Britská ekonomika sa začne zotavovať a tento aj na budúci rok už bude rásť, ale len mierne, pretože stále čelí vážnym problémom. 

Tvrdí to vo svojej najnovšej prognóze, ktorú dnes zverejnila agentúra RTTNews, Britská obchodná komora (British Chambers of Commerce, BCC).

"Očakávame rast hrubého domáceho produktu (HDP) v rokoch 2013 a 2014, ale je jasné, že nebude dostatočne silný, preto bude potrebné ho podporiť," vyhlásil hlavný analytik BCC David Kern.

BCC začiatkom decembra 2012 vo svojej prognóze predpovedala, že HDP Británie v roku 2013 vzrastie o 1 % a na budúci rok sa zvýši o 1,8 %. 

Generálny riaditeľ BCC John Longworth pripomína, že Británia musí aj v tomto roku prekonávať vážne prekážky, a preto musí vyvinúť maximálne úsilie, aby dosiahla zrýchlenie hospodárskeho rastu.

Z najnovšieho prieskumu komory vyplýva, že v poslednom kvartáli minulého roka sa výkon britskej ekonomiky zlepšil a dôvera podnikateľov v sektor služieb aj výroby vzrástla.

Británia sa v 3. štvrťroku 2012 dostala z recesie, keď sa jej HDP zvýšil o 0,9 % v porovnaní s predchádzajúcim kvartálom. Na ilustráciu, v 2. štvrťroku klesol HDP Británie o 0,4 % a v prvých troch mesiacoch minulého roka o 0,2 %.

BCC preto v decembri zlepšila svoju prognózu a odhaduje, že za celý minulý rok jej výkon klesol o 0,1 % namiesto pôvodne očakávaných 0,4 %.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies