Britská ekonomika bude globálnejšia, tvrdí Osborne

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 11:47 • 2 min
Britská ekonomika bude globálnejšia, tvrdí Osborne

BRATISLAVA - Veľká Británia sa po rozhodnutí voličov vystúpiť z EÚ bude rozvíjať ako "otvorenejšia a globálne orientovaná" ekonomika.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to v pondelok britský minister financií George Osborne. V komentári pre denník Wall Street Journal, o ktorom informoval portál bbc.com, sa ďalej vyslovil za prehlbovanie ekonomických väzieb medzi Veľkou Britániou a USA, čo označil za strategický záujem oboch krajín. Vystúpením z EÚ Veľká Británia "neodchádza zo sveta", zdôraznil Osborne. V najbližších týždňoch plánuje britský minister vycestovať do New Yorku, Singapuru a Číny, kde chce rokovať s poprednými svetovými investormi. "Britské rozhodnutie vystúpiť z EÚ jednoznačne prináša ekonomické výzvy, teraz musíme ale urobiť všetko pre to, aby sa Spojené kráľovstvo stalo najatraktívnejším miestom pre podnikanie na svete," napísal Osborne.


Veľká Británia je v rámci európskej dvadsaťosmičky EÚ najväčším obchodným partnerom USA, pričom USA je pre britské firmy hlavným exportným trhom. Podľa bbc.com krajina v roku 2014 exportovala do USA tovary a služby v hodnote 88 mld. USD, čo predstavovalo 17 % všetkých britských vývozov. Vlani bola Veľká Británia pre USA šiestym najväčším obchodným partnerom.

(1 EUR = 1,1070 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies