Britská centrálna banka nechala úroky na rekordnom minime

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 15:26 • 2 min
Britská centrálna banka nechala úroky na rekordnom minime

LONDÝN - Britská centrálna banka na svojom pondelkovom zasadaní rozhodla, že ponechá hlavnú úrokovú sadzbu na historickom minime 0,5 %. Usúdila tak, že perspektíva rastu cien je stále slabá na to, aby úroky zvýšila. Vo februári Bank of England vyslovila prognózu, že bude trvať približne dva roky, kým sa inflácia vráti na želanú úroveň.

slovakia

left justify in out

Centrálna banka Veľkej Británie mala pôvodne zasadať minulý týždeň, ale rozhodovanie o úrokoch odložila na začiatok tohto týždňa, keďže nechcela, aby sa to časovo zhodovalo s parlamentnými voľbami. Väčšina ekonómov neočakáva, že Bank of England zvýši úroky skôr ako začiatkom roka 2016.

 

Ekonómovia uviedli, že výsledky britských volieb, ktoré prekvapujúco viedli k jasnému víťazstvu vládnej Konzervatívnej strany premiéra Davida Camerona, pravdepodobne posilnia názor centrálnej banky, že nie je nutné úroky skoro zvyšovať. Predpokladá sa totiž, že Cameronova vláda bude pokračovať v sprísňovaní fiškálnej politiky s cieľom vymazať rozpočtový deficit do roku 2019.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies