Britská banka Barclays zaplatí za manipuláciu so sadzbou Libor mastnú pokutu

NETKY.SK • 16 November 2015, 14:18 • 2 min
Britská banka Barclays zaplatí za manipuláciu so sadzbou Libor mastnú pokutu

NEW YORK - Britská banka Barclays súhlasila s tým, že zaplatí pokutu vo výške 120 mil. USD, aby urovnala súdny spor vedený proti nej v USA. Americkí vyšetrovatelia obvinili v roku 2011 okrem Barclays ďalších 15 bánk z toho, že sa podieľali na manipulácii s londýnskou medzibankovou úrokovou sadzbou Libor. Informovali o tom právni zástupcovia žalujúcej strany.

slovakia

left justify in out

Barclays je prvou z obvinených bánk, ktorá súhlasila s vyrovnaním a zaplatením pokuty. "Je to veľmi dobré vyrovnanie," povedala právnička žalujúcej strany Hilary Scherrerová zo spoločnosti Hausfeld LLP. Mohol by to byť prelom, ktorý by otvoril cestu k ďalším urovnaniam, dodala Scherrerová . Banka Barclays tiež súhlasila, že bude spolupracovať pri súdnom konaní voči ostatným bankám. Vyrovnanie ešte musí odsúhlasiť americký okresný súd. Hovorca banky Barclays Mark Lane odmietol záležitosť komentovať.


Libor sa používa pri stanovovaní úrokových sadzieb okrem iného aj pre kreditné karty, študentské pôžičky a hypotéky. Banky používajú túto úrokovú mieru na určenie úrokovej sadzby pri vzájomných obchodoch. Minulý mesiac banka Barclays súhlasila so zaplatením 94 mil. USD na urovnanie inej súdnej žaloby týkajúcej sa manipulácii s Euriborom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies