Britská banka Barclays predá svoje talianske pobočky

NETKY.SK • 3 December 2015, 13:12 • 2 min
Britská banka Barclays predá svoje talianske pobočky

MILÁNO/ LONDÝN - Britská banka Barclays predá svoje talianske pobočky banke CheBanca!, retailovej divízii spoločnosti Mediobanca.

slovakia

left justify in out

Britská banka zároveň uviedla, že bude v Taliansku pokračovať v investičnom a korporátnom bankovníctve. Zároveň bude naďalej spravovať zostávajúce hypotekárne portfólio.


Predpokladá sa, že talianske pobočky boli stratové a banka ich pred predajom refinancuje, čo bude stáť 237 mil. eur. Barclays, pre ktorú bude obchod stratový, zaúčtuje stratu v štvrtom kvartáli. CheBanca! obchodom získa 89 pobočiek, 220 tis. klientov, hypotekárne úvery na obytné nehnuteľnosti v hodnote 2,9 mld. eur a 620 zamestnancov. Predaj talianskych pobočiek zníži rizikovo vážené aktíva Barclays o približne 800 mil. GBP a bude znamenať mierny pokles kapitálu.
Predaj talianskych pobočiek je súčasťou plánu tretej najväčšej britskej banky ukončiť svoje pôsobenie v retailovom bankovníctve v kontinentálnej Európe. Banka sa chce zbaviť nerentabilných prevádzok. Barclays už predala svoje retailové pobočky v Španielsku a v Portugalsku a plánuje predať aj tie vo Francúzsku.


Generálny riaditeľ Barclays Jes Stanley uviedol, že tento predaj je ďalším dôkazom zmeny zamerania skupiny Barclays na hlavné oblasti podnikania. Jeho cieľom je zlepšiť rentabilitu banky znížením nákladov a predajom nedostatočne výkonných podnikov.

(1 EUR = 0,70590 GBP)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies