Britov čakajú po brexite vyššie dane a obmedzenie štátnych výdavkov

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 14:39 • 2 min
Britov čakajú po brexite vyššie dane a obmedzenie štátnych výdavkov

LONDÝN - Briti sa musia po odhlasovaní odchodu z Európskej únie (EÚ) pripraviť na zvýšenie daní a obmedzenie dávok od štátu.

slovakia

left justify in out

Vláda totiž bude musieť prijať rozsiahle opatrenia na zabezpečenie finančnej stability, aby zvládla dôsledky hlasovania za brexit, uviedol dnes britský minister financií George Osborne. V rozhovore pre rozhlasovú stanicu BBC na otázku týkajúcu sa zvýšenia daní a obmedzenia výdavkov, odpovedal: "Áno, určite."

 

"Musíme našej krajine a svetu ukázať, že vláda dokáže konať v rámci svojich finančných schopností," uviedol Osborne. Jednou z najväčších výziev po rozhodnutí pre brexit je podľa neho zabezpečenie finančnej stability. "Nachádzame sa v dlhšej fáze adaptácií vo Veľkej Británii."

 

Británia sa podľa neho bude mať horšie než ako člen EÚ. Úlohou vlády je podľa neho čo najviac skrátiť obdobie ochladenia investícií a nového nastavenia krajiny. Osborne tiež upozornil na to, že očakávania, podľa ktorých Británii aj po odchode zostanú výhody, ktoré jej vyplývali z členstva v EÚ, bez nevýhod a nákladov, sú nerealistické.

 

Ratingová agentúra po referende znížila úverovú známku Británie o dva stupne na AA z najvyššej úrovne AAA. Vyhliadky ratingu sú navyše negatívne, takže hrozí jeho ďalšie zníženie. Horší rating môže mať za následok vyššie náklady na obsluhu dlhu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies