Britom prekážajú najmä hluční susedia

NETKY.SK • 16 September 2014, 14:15 • 2 min
Britom prekážajú najmä hluční susedia

LONDÝN - Viac ako štvrtina dospelého obyvateľstva Veľkej Británie mala v priebehu ostatného roka problém s hlučnosťou svojich susedov, vyplynulo z prieskumu britskej spotrebiteľskej organizácie Which?, o ktorom dnes informoval portál BBC.

slovakia

left justify in out

Hlasné zvuky a hádky prekážajú Britom najviac. Uvádzali však aj dôvody, akými sú hlasná hudba, búchanie dverami, alebo hlasné domáce zvieratá. 
     

V porovnaní s ostatnými vekovými kategóriami, z ľudí vo veku od 20 do 30 rokov až polovica uviedla, že mali skúsenosť s hlučným susedom.
     

Organizácia Which? pritom tvrdí, že mladí ľudia skôr problém ignorujú ako ho riešia.
     

Z júnového online prieskumu vyplýva, že celkovo 27 percent z 2062 dospelých Britov malo osobnú skúsenosť s takýmto problémom. Vo veku od 18 do 24 rokov sa za posledný rok s takýmto problémom stretlo 33 percent opýtaných, pričom vo veku nad 65 rokov sa s touto situáciou stretlo iba 17 percent respondentov. 
     

Tí, ktorí sa s týmto problémom stretli, uvádzali ako najčastejší dôvod hlasné zvuky (41 percent) nasledované hlasnou hudbou a televíziou (29 percent), uviedol portál BBC.
     

"Náš prieskum ukázal, že prevažne mladí ľudia trpia v tichosti," povedal riaditeľ organizácie Which?, Richard Lloyd a dodal, že "existuje veľa možností ako sa sťažovať a spor vyriešiť".
     

Spotrebiteľská spoločnosť vydala sprievodcu, ktorý radí ako si poradiť s hlučným susedom. Tu sú tri základné stratégie:
     

Porozprávajte sa so susedom, aby ste videli, či so svojím správaním prestane. Kontaktujte majiteľa bytu, ktorý je kompetentný problém vyriešiť. Kontaktujte miestneho správcu, ktorý problém prešetrí a vyvodí dôsledky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona