British American Tobacco chce prevziať americkú firmu Reynolds

NETKY.SK • 21 Október 2016, 14:38 • 2 min
British American Tobacco chce prevziať americkú firmu Reynolds

LONDÝN - Britský výrobca cigariet British American Tobacco (BAT) ponúkol prevzatie americkej spoločnosti Reynolds American Inc. za 47 mld. USD v hotovosti a akciách, čím by vznikla najväčšia tabaková spoločnosť na svete, s ktorej akciami sa obchoduje na burze.

slovakia

left justify in out

V Londýne sídliaca spoločnosť BAT navrhla, že kúpi 57,8-percentný podiel firmy Reynolds za cenu 56,50 USD za akciu. Ide o 20 percent vyššiu cenu v porovnaní so štvrtkovou uzatváracou cenou akcií spoločnosti Reynolds. Investori by dostali 24,13 USD v hotovosti a 0,5502 akcie firmy British American Tobacco za každú akciu spoločnosti Reynolds.


Takýto obchod znamená, že hodnota spoločnosti Reynolds, ktorá je druhou najväčšou tabakovou firmou v USA, je 93 mld. USD. Cena akcií firmy Reynolds v piatok pred otvorením riadneho obchodovania na burze v New Yorku posilnila o 18 percent na 55,50 USD za kus. Cena akcií British American Tobacco sa na burze v Londýne zvýšila o 2,8 percenta na 49,39 britskej libry (GBP) za kus.


Transakcia by znamenala, že nová firma by získala vedúce postavenie v USA a väčšiu prítomnosť na rýchlo rastúcich trhoch v Južnej Amerike, na Blízkom východe a v Afrike. Podľa analytikov sú rozvíjajúce sa krajiny osobitne dôležité, keďže fajčenie je v Európe a v USA na ústupe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies