Briti zatkli Slovákov nelegálne prevážajúcich psov

NETKY.SK • 4 September 2015, 15:40 • 2 min
Briti zatkli Slovákov nelegálne prevážajúcich psov

BRATISLAVA - Dvoch slovenských občanov prevážajúcich v aute 25 šteniat v otrasných podmienkach a s falošnými dokladmi zadržali tento týždeň v Británii.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom dnes organizácia Sloboda zvierat na základe správy britskej vysielacej spoločnosti BBC, podľa ktorej Slováci prevážali psov ilegálne trajektom z Francúzska. Päťdesiatdeväťročného Milana Vinczeho a 27-ročnú Janu Vinczeovú obvinil súd v britskom meste Guernsey z týrania zvierat a podvodu. Oboch prepustil na kauciu až do konania ďalšieho pojednávania. Psov, ktoré sú podľa BBC v zlom stave, umiestnili do útulku.

 

 

Dvoch slovenských občanov prevážajúcich v aute 25 šteniat v otrasných podmienkach a s falošnými dokladmi zadržali v Brit...

Posted by Sloboda zvierat on 4. september 2015


Sloboda zvierat v tejto súvislosti upozorňuje, že zadržaný Slovák je riadne registrovaný slovenský prepravca zvierat, ktorému povolenie na činnosť vydala Štátna veterinárna a potravinová správa. Tá má vykonávať aj kontrolu podmienok pre prepravované zvieratá. "Pýtame sa, ako vyzerajú zvieratá v transportoch ďalších 436 registrovaných slovenských prepravcov prevážajúcich zvieratá naprieč Európou?" uzatvára Sloboda zvierat.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies