Briti testujú nosový sprej proti ochoreniu COVID-19! Má zabrániť koronavírusu, aby napadol pľúca

NETKY.SK • 12 Január 2021, 19:58 • 2 min
Briti testujú nosový sprej proti ochoreniu COVID-19! Má zabrániť koronavírusu, aby napadol pľúca

LONDÝN – Klinické testy nosového spreju proti ochoreniu COVID-19 zahájili vedci a lekári v Británii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prípravok je na báze oxidu dusíka, ktorý vyvinula kanadská spoločnosť SaNOtize sídliaca vo Vancouveri. Účinné látky majú zabrániť tomu, aby sa koronavírus dostal z nosa ďalej do pľúc.

 

Pôvodcu infekcie má zlikvidovať ešte v horných dýchacích cestách. Ako informoval portál Clinical Trial, lekári testujú nosový sprej v nemocniciach v AshfordeSt. Peters v spolupráci s vedcami z Londýnskej univerzity.

 

Prečítajte si tiež: COVID-19 vážne ohrozuje pacientov po transplantácii

 

Počas testovania v laboratóriách štátnej univerzity v americkom Utahu dosiahol sprej proti koronavírusu účinnosť takmer 100%. „Prípravok vytvára účinnú bariéru. Predchádza a lieči infekciu tým, že zničí vírus a bráni jeho množeniu v nose,“ okomentoval Chris Miller zo spoločnosti SaNOtize.

 

Nosový sprej sa tiež testuje na univerzite v Colorade. Na základe výsledkov plánuje spoločnosť požiadať o schválenie pre núdzové použitie v Kanade, Spojených štátoch, Veľkej Británii či Európskej únii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona