Briti sprísňujú kontrolu na letiskách: Elektronické zariadenia musia byť nabité a zapnuté!

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 16:20 • 2 min
Briti sprísňujú kontrolu na letiskách: Elektronické zariadenia musia byť nabité a zapnuté!

LONDÝN - Británia posilnila bezpečnostné opatrenia: od cestujúcich leteckou dopravou odo dneška vyžaduje zapnutie elektronických prístrojov, ktoré prevážajú v príručnej batožine - a to bez ohľadu na to, kam cestujú, nielen pri cestách do USA, informuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa BBC chce vláda uplatniť takéto kontroly na letoch do Británie a aj z smerom jej územia, ale nešpecifikovala na ktorých. Opatreniu predchádzala teroristická hrozba, ktorá minulý týždeň viedla Spojené štáty k zavedeniu posilnených bezpečnostných kontrol.

 

Britské ministerstvo dopravy upozornilo, že v súlade s odporúčaním USA budú musieť cestujúci na niektorých letoch do Británie či z nej na vyžiadanie zapnúť prevážanú elektroniku, v opačnom prípade ich s ňou nepustia do lietadla. Letecká spoločnosť British Airways povedala, že cestujúci s nenabitou elektronikou si budú musieť preložiť svoj let alebo odcestovať bez nej.

 

Nemecko upozornilo cestujúcich do USA, že by mali očakávať kontroly elektroniky, ale neuviedlo, kedy s nimi začne.

 

Zapnutie počítačov či mobilov umožňuje pracovníkom bezpečnostnej kontroly overiť ich funkčnosť. Pracovníci amerických tajných služieb sa obávajú, že by teroristi mohli batérie v prístrojoch nahradiť výbušninami a prepašovať tak na palubu lietadla bombu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies