Briti podľa všetkého v Afganistane mučili a zabíjali nevinných!

NETKY.SK • 12 Júl 2022, 14:57 • 2 min
Briti podľa všetkého v Afganistane mučili a zabíjali nevinných!

LONDÝN- Dôkazy prinášajú redaktori televízie BBC.

slovakia

left justify in out

Príslušníci britských špeciálnych jednotiek SAS, mali v Afganistane zadržiavať a následne zabíjať nevinných a neozbrojených ľudí. Tvrdia to britskí novinári, ktorí o tejto téme natočili dokument Panorama pre BBC. Najnovšie získané vojenské správy naznačujú, že jedna jednotka mohla počas šesťmesačného turné nezákonne zabiť 54 osôb.

 

Prečítajte si aj: Alexander Lukašenko varuje svet pred treťou svetovou vojnou!

 

img

 

Podľa BBC pri poslednom vyšetrovaní kauzy konal bývalý náčelník generálneho štábu britskej armády Carleton-Smith, nezákonne. Kráľovskej vojenskej polícii, ktorá vec prešetrovala, zamlčal mnohé dôkazy, iné upravil. Generál Carleton-Smith, ktorý v júni odstúpil z postu náčelníka generálneho štábu britskej armády, sa odmietol k zisteniam BBC vyjadriť.

 

Redaktori analyzovali stovky strán správ o vojenských operáciách SAS vrátane správ o viac ako desiatke útokov zahŕňajúcich "zabitých alebo zajatých", ktoré vykonal jeden oddiel SAS v afganskej provincii Helmand v rokoch 2010 a 2011.

 

Mohlo by vás zaujať aj: Taliansko hľadá spôsoby, ako znížiť spotrebu energií



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona