Briti počas Čierneho piatka minú priemerne takmer dve miliardy libier

NETKY.SK • 25 November 2016, 13:21 • 2 min
Briti počas Čierneho piatka minú priemerne takmer dve miliardy libier

LONDÝN - Britskí spotrebitelia očakávajú dnešný tzv. Čierny piatok, keď obchody otvárajú svoje brány vo večerných hodinách a zostanú otvorené dlho do noci. Pre obchody ide o najrušnejšie obdobie, trvá štyri dni a nastáva vždy prvý piatok po americkom Dni vďakyvzdania. Podľa agentúry DPA sa tento zvyk dostal z USA do Británie v roku 2013.

slovakia

left justify in out

Očakáva sa, že počas tohtoročného Čierneho piatka minú Briti rekordných 1,96 miliardy libier (2,31 miliardy eur). Počas štyroch dní by malo obchody navštíviť približne 14 miliónov kupujúcich.

 

Výdavky na internetové nákupy by mali dosiahnuť miliardu libier v porovnaní s vlaňajšou sumou 853 miliónov libier, čo znamená 16-percentný medziročný nárast. Celkový predaj by mal stúpnuť o 19 %.

 

Prognózy odhadujú, že 63 % kupujúcich navštívi obchody osobne, no pri nákupoch minú 961 miliónov libier. To naznačuje, že Briti aj naďalej uprednostňujú veľké nákupy pomocou internetu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies