Briti nezatrhli úspešnú spoluprácu Faraha so Salazarom

NETKY.SK • 18 September 2015, 12:18 • 2 min
Briti nezatrhli úspešnú spoluprácu Faraha so Salazarom

LONDÝN - Britská atletická asociácia UK Athletics nevidí dôvod, prečo by vytrvalec Mo Farah a ďalší športovci nemali pokračovať v spolupráci s americkým trénerom Albertom Salazarom. K tomuto záveru dospela na základe nezávislého vyšetrovania médiami zverejnených obvinení, že Salazar mal prsty v užívaní zakázaných látok niekoľkými jeho zverencami v oregonskom tréningovom centre.

slovakia

left justify in out

UK Athletics už v júli oznámila, že nenašla žiaden dôkaz spochybňujúci dôveryhodnosť úspechov Faraha, úradujúceho olympijského víťaza a majstra sveta na 5000 a 10 000 m.

 

"Neobjavili sme dôvod znepokojovať sa ohľadom účasti britských atlétov v oregonskom projekte a ich spolupráce s tunajšími trénermi," referovala teraz asociácia.

 

Podozrenia o Salazarových metódach vyšetruje aj Antidopingová agentúra USA (USADA). Trénera obvinili z nekalých praktík asistent Steve Magness a bývalá zverenkyňa Kara Goucherová. Päťdesiatšesťročný kouč napriek obvineniam tvrdí, že "zoskupenie Nike Oregon Project nikdy nenabádalo športovcov k užívaniu dopingu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies