Britániu pobúrilo zneužívanie klientov v bristolskom domove

NETKY.SK • 2 Jún 2011, 08:44 • 2 min
Britániu pobúrilo zneužívanie klientov v bristolskom domove

Britániu pobúrilo zneužívanie klientov v bristolskom domove

slovakia

left justify in out

img

Britská vláda nariadila dnes previerku starostlivosti o znevýhodnených ľudí po tom, ako televízia BBC odhalila zneužívanie obyvateľov domova na juhozápade Anglicka.
      Paul Burstow, štátny tajomník ministerstva zdravotníctva zodpovedný za opatrovateľské služby, označil celý prípad za šokujúci. Zároveň avizoval terénne inšpekcie v podobných zariadeniach a sprísnenie opatrení proti zneužívaniu.
      Reportér programu BBC Panorama päť týždňov tajne filmoval v súkromnej nemocnici Winterbourne View pre dospelých s poruchami učenia v Bristole. Podarilo sa mu získať zábery, na ktorých vidno, ako pracovníci zariadenia bijú a rôznym spôsobom fyzicky a verbálne ponižujú im zverených pacientov.
      Polícia v reakcii na odhalenie zatkla štyroch podozrivých - troch mužov a jednu ženu -, ktorých následne prepustila na kauciu. Trinásti zamestnanci nemocnice nesmú dočasne vykonávať svoje povolanie.
      Bristolský domov prevádzkuje súkromná spoločnosť Castlebeck, ktorej štát platí za starostlivosť o dospelých trpiacich autizmom, poruchami učenia a mentálnym postihnutím. Spoločnosť sa za celý prípad ospravedlnila a prisľúbila aktívnu spoluprácu pri vyšetrovaní.
      Castlebeck prevádzkuje 56 podobných zariadení po celej Británii, v ktorých žije 580 klientov, uviedla agentúra AP.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies