Britániu čakajú zmeny v penzijnej oblasti

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 09:24 • 2 min
Britániu čakajú zmeny v penzijnej oblasti

BRATISLAVA - Súčasťou nového britského rozpočtu, ktorý vládny kabinet predstaví tento týždeň, bude penzijná reforma, ktorá umožní súčasným dôchodcom speňaženie dôchodkových úspor. Pripravené zmeny by nemali vstúpiť do platnosti skôr ako v apríli 2016 a mali by sa dotknúť 5 mil. ľudí. Informovala o tom britská BBC.

slovakia

left justify in out

Minuloročná reforma penzijného systému, ktorá bude platiť od 6. apríla, umožňuje speňaženie dôchodkových úspor pracujúcich občanov. Tí si teda môžu zvoliť vyplatenie celých úspor, alebo určitej časti a túto možnosť uprednostniť pred zakúpením programu, ktorý garantuje doživotný príjem.


Súčasní dôchodcovia podľa starých pravidiel nemali na výber a museli si zvoliť doživotný príjem. Podľa nových pravidiel budú mať možnosť rozhodnúť sa, akým spôsobom sa chcú k svojim dôchodkovým úsporám dostať. Britský minister financií George Osborne by mal podľa očakávaní podobu rozpočtu zverejniť v stredu. Bude to posledný rozpočet, ktorý vláda predloží pred voľbami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies