Británia zvýši počet pracovníkov tajných služieb

NETKY.SK • 9 November 2015, 17:26 • 2 min
Británia zvýši počet pracovníkov tajných služieb

LONDÝN - Británia výrazne zvýši počet zamestnancov svojich tajných služieb.

slovakia

left justify in out

Ide o súčasť komplexných opatrení, ktorých cieľom je odvrátenie hrozieb teroristických útokov, uviedol dnes britský minister financií George Osborne.

"Môžem potvrdiť, že v priebehu nasledujúcich piatich rokov výrazne zvýšime počet ľudí vo všetkých troch tajných službách (MI5, MI6, GCHQ), ktoré vyšetrujú, analyzujú a pomáhajú narúšať teroristické konšpirácie," povedal podľa agentúry Reuters Osborne, pričom dodal, že ďalšie podrobnosti o financovaní tajných služieb poskytne 23. novembra premiér David Cameron v analýze stratégie obrany a bezpečnosti na nasledujúcich päť rokov.

 

"Keďže sa mení povaha vedenia vojny, špionáže a terorizmu, musíme sa meniť s ňou," povedal Osborne a dodal, že kľúčovú úlohu v modernom svete zohráva internet, ktorý poskytuje "našim nepriateľom" nové prostriedky na plánovanie a uskutočňovanie útokov.

 

Britská vláda predložila nedávno návrh zákona udeľujúceho tajným službám rozsiahle právomoci vrátane práva zisťovať, aké internetové stránky ľudia navštevujú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona