Británia zriadi medzinárodné centrum pre boj s korupciou

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 14:39 • 2 min
Británia zriadi medzinárodné centrum pre boj s korupciou

LONDÝN - Británia sa dnes zaviazala postaviť sa do čela globálneho boja s korupciou. Oznámila, že zriadi medzinárodné centrum pre boj proti korupcii, bude si vymieňať údaje o majiteľoch spoločností a prinúti zahraničných kupcov majetku, aby odhalili zdroje svojich financií, informovala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Som presvedčený, že korupcia je rakovinou v srdci mnohých problémov, ktorým čelíme vo svete," povedal britský premiér David Cameron na otvorení protikorupčného summitu v Londýne. Hovoril o problémoch, ako sú chudoba, terorizmus a prepieranie ilegálne získaných financií.

 

"To, čo robíme, je predovšetkým zamerané na odhalenie korupcie, kde je absolútnym kľúčom transparentnosť," povedal Cameron delegátom 40 krajín a 11 hlavám štátov.

Americký minister zahraničných vecí John Kerry zdôraznil, že dnešný summit by mohol byť "začiatkom niečoho iného". "Bol som šokovaný tým, do akej miery sa stretávam s pandémiou korupcie v dnešnom svete," pokračoval Kerry s tým, že to "ničí národné štáty".

 

"Musíme povedať, že bezpečné útočisko nebude nikde, a získať svetové spoločenstvo, aby sa spojilo," vyhlásil Kerry. Pred budovou, v ktorej sa koná summit, sa zhromaždila podľa agentúry DPA desiatka demonštrantov z medzinárodnej organizácie ONE zameranej na boj proti chudobe, ktorej spoluzakladateľom je írsky rockový spevák Bono. Volali tam heslá a držali veľký transparent s nápisom "Je to škandál, ukradli 170 miliárd dolárov. Stop daňovým rajom".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies