Británia znížila stupeň ohrozenia teroristickými útokmi na "vysoký"

NETKY.SK • 4 November 2019, 16:25 • 2 min
Británia znížila stupeň ohrozenia teroristickými útokmi na "vysoký"

LONDÝN - Británia znížila v pondelok stupeň ohrozenia teroristickými útokmi z "veľmi vyského" na "vysoký". Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie britskej ministerky vnútra Priti Patelovej.

slovakia

left justify in out

Zníženie stupňa pravdepodobnosti znamená, že hrozba teroristického útoku je pravdepodobná, avšak nie vysoko pravdepodobná. Stupeň pravdepodobnosti teroristického útoku bol v Británii znížený prvýkrát za posledných päť rokov.

 

K najväčšiemu teroristickému útoku v Británii od roku 2005 došlo 22. mája 2017 v športovo-koncertnom komplexe Manchester Arena po skončení koncertu americkej speváčky Ariany Grandeovej. Tento samovražedný bombový útok si vyžiadal 23 mŕtvych vrátane atentátnika a viac ako 200 zranených.

 

 

Samovražedné bombové útoky na metro a autobus, ku ktorým došlo 7. júla 2005 v Londýne, si vyžiadali životy 52 ľudí a štyroch atentátnikov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona