Británia zavádza nové smernice: Ak sa na internete prezentujete ako niekto iný, môžete čeliť stíhaniu

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 14:54 • 2 min
Británia zavádza nové smernice: Ak sa na internete prezentujete ako niekto iný, môžete čeliť stíhaniu

LONDÝN - Britská kráľovská prokuratúra (CPS) dnes varovala, že ľudia, ktorí si na internete vytvoria falošné profily, aby mohli trýzniť alebo ponižovať druhých, môžu byť trestne stíhaní.

slovakia

left justify in out

CPS informovala, že aktualizuje svoje smernice, aby zahrnuli "nové a vynárajúce sa trestné činy" v ére sociálnych sietí, napísala tlačová agentúra AP.

 

Šéfka CPS Alison Saundersová dnes povedala, že sa "stretávame so stále novými a novými prípadmi, v ktorých sú sociálne siete využívané ako metóda na uľahčenie si existujúcich i nových deliktov", vrátane domáceho týrania a násilia páchaného na ženách.

 

Nové smernice uvádzajú, že môže byť trestným činom, ak si niekto vytvorí online falošný profil v mene niekoho iného s cieľom "ublížiť jeho povesti a ponížiť ho".

Britskí prokurátori otvárajú šesťtýždňovú verejnú konzultáciu o revízii pravidiel o trestných činoch na internete. Naposledy sa upravovali v roku 2012.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies