Británia zaplatí EÚ len to, čo sama považuje za svoje právne záväzky, ani o penny viac

NETKY.SK • 25 August 2017, 12:28 • 2 min
Británia zaplatí EÚ len to, čo sama považuje za svoje právne záväzky, ani o penny viac

LONDÝN - Británia nezaplatí Európskej únii (EÚ) v rámci tzv. účtu za brexit ani o penny viac, ani o penny menej ako to, čo vláda v Londýne považuje za svoje právne záväzky voči Bruselu. Vyhlásil to dnes britský minister zahraničných vecí Boris Johnson.

slovakia

left justify in out

Johnson povedal, že jeho nedávna poznámka, že EÚ si môže tak akurát "pískať" pokiaľ ide o platenie, bola len reakciou na otázku, či Británia zaplatí "100 miliárd eur alebo libier", a nie náznak, že vláda platiť nebude.

 

Dohoda o finančnom vyrovnaní bude jedným z najťažších bodov rokovaní o odchode Británie z EÚ po viac ako 40 rokoch členstva. A EÚ opakovane uviedla, že je jedným z troch bodov, ktoré musia obe strany vyriešiť ešte pred začatím rozhovorov o budúcich obchodných vzťahoch, vrátane obchodných dohôd.

 

"Niektoré sumy, ktoré som videl, sú príliš vysoké. Samozrejme, že splníme naše záväzky," povedal dnes Johnson. "Nemali by sme však zaplatiť ani o penny viac, ani menej ako to, čo my považuje za výšku našich právnych záväzkov."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies