Británia zakáže predaj slonoviny, aby pomohla chrániť svetovú populáciu slonov

NETKY.SK • 4 Apríl 2018, 06:45 • 2 min
Británia zakáže predaj slonoviny, aby pomohla chrániť svetovú populáciu slonov

LONDÝN - Británia zakáže na svojom území predaj slonoviny bez ohľadu na to, aká je stará, aby tak pomohla chrániť súčasnú populáciu slonov vo svete.

slovakia

left justify in out

Vláda v utorok oznámila, že pôjde o najprísnejší zákaz tohto druhu v Európe a porušovateľom bude hroziť až päťročné väzenie.

 

Britský minister životného prostredia Michael Gove v tejto súvislosti povedal, že "odporné obchodovanie so slonovinou by sa malo stať vecou minulosti". Výnimky zo zákazu sa budú vzťahovať iba na niektoré staré hudobné nástroje a umelecké diela, ako sú miniatúrne portréty, pokiaľ sú staršie ako 100 rokov.

 

Ochranári uvádzajú, že vo svete je každoročne zabitých približne 20-tisíc slonov pre ich kly. David Cowdrey z Medzinárodného fondu na ochranu zvierat (IFAW) označil britský zákaz za "jednoznačný odkaz, že obchodovanie so slonovinou sa skončilo a právom patrí už iba do učebníc dejepisu".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona