Británia zakázala neonacistické hnutie Národná akcia

NETKY.SK • 12 December 2016, 18:30 • 2 min
Británia zakázala neonacistické hnutie Národná akcia

LONDÝN - Ultrapravicové zoskupenie, konkrétne neonacistické hnutie Národná akcia, postavili vôbec po prvý raz vo Veľkej Británii mimo zákon a zaradili ho medzi teroristické subjekty, a to s platnosťou od piatka.

slovakia

left justify in out

Britská ministerka vnútra Amber Ruddová v tejto súvislosti hovorila v Londýne o "rasistickom, antisemitskom a homofóbnom" zoskupení. Iniciatíva proti antisemitizmu rozhodnutie privítala hovoriac o menšom signáli proti prejavom násilia.

 

Spomínané neonacistické hnutie sa na webe predstavuje ako príležitosť pre mladých nacionalistov nielen sa spojiť s rovnako zmýšľajúcimi osobami, ale sa aj sociálne angažovať a byť kreatívny.

V ostrovnej monarchii rastú obavy z prejavov extrémizmu sprevádzaných násilím, akým bola napríklad vlani v júni vražda poslankyne Jo Coxovej - odporkyne brexitu a ženy angažujúcej sa za utečencov. Páchateľa, v ktorého byte sa našli nacistické memorabílie, odsúdili na doživotný trest žalára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona