Británia začala testovať na ebolu leteckých pasažierov

NETKY.SK • 14 Október 2014, 15:48 • 2 min
Británia začala testovať na ebolu leteckých pasažierov

LONDÝN - Británia začala v utorok na svojom najväčšom letisku Heathrow kontrolovať pasažierov, ktorí javia známky nakazenia smrteľným vírusom ebola.

slovakia

left justify in out

Minister zdravotníctva Jeremy Hunt ešte v pondelok vyhlásil, že očakáva "isté množstvo" prípadov eboly v nasledujúcich mesiacoch. Testovať budú najmä pasažierov prichádzajúcich z afrických krajín a v prípade potreby im zmerajú teplotu a rozhodnú o ich hospitalizácii.

 

Ebolou sú najviac postihnuté západoafrické krajiny ako Libéria, Guinea a Sierra Leone. Priame linky medzi nimi a Londýnom síce neexistujú, do Británie sa však zo západnej Afriky pasažieri dostávajú nepriamo. Britské úrady chcú kontrolovať až 89 percent pasažierov prilietajúcich z krajín najviac postihnutých epidémiou smrteľného vírusu. V priebehu nasledujúceho týždňa kontroly zavedú aj na letisku Gatwick ako aj na vlakových linkách Eurostar. 

 

Experti však varujú, že kontroly nemusia odhaliť všetky prípady eboly. Jej príznaky sa totiž môžu prejaviť až po uplynutí inkubačnej doby v horizonte 21 dní. Podobné kontroly zaviedli už dávnejšie na piatich vybraných letiskách aj Spojené štáty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona