Británia zabránila teroristickému útoku, k akému došlo v Sydney

NETKY.SK • 17 December 2014, 18:40 • 2 min
Británia zabránila teroristickému útoku, k akému došlo v Sydney

LONDÝN - Británia zmarila teroristický útok "osamelého vlka", k akému došlo v austrálskom Sydney, len niekoľko dní pred jeho realizáciou, povedal dnes šéf londýnskej polície Bernard Hogan-Howe v rozhovore pre rádio LBC.

slovakia

left justify in out

Britská polícia podľa neho zabránila za posledné štyri mesiace piatim teroristickým útokom.
     

Británia zvýšila v auguste svoju pohotovosť pred terorizmom na druhý najvyšší stupeň a minulý mesiac uviedla, že čelí najväčšej hrozbe terorizmu vo svojich dejinách, pretože sa zradikalizovaní Briti vracajú z bojov v Sýrii a Iraku.
     

"Boli veľmi blízko k tomu niekoho vážne zraniť alebo zabiť... za niekoľko dní," spomenul o plánoch teroristov Hogan-Howe. "Pokiaľ ide o sprisahania za posledné štyri mesiace - bolo ich zrejme päť. A zatkli sme, myslím, asi 35 ľudí," citovala ho agentúra Reuters.
     

Šéf londýnskej polície dodal, že tieto aktivity vyčerpávajú zdroje a sú potrebné ďalšie financie na riešenie "restov" pri získavaní digitálnych dôkazov o takýchto plánoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona