Británia vyzvala EÚ na urýchlenie deportácie migrantov, ktorí nezískajú azyl

NETKY.SK • 8 Október 2015, 10:43 • 2 min
Británia vyzvala EÚ na urýchlenie deportácie migrantov, ktorí nezískajú azyl

LUXEMBURG Britská vláda vyzvala dnes Európsku úniu na urýchlenie deportácie ľudí, ktorí nesplnia podmienky potrebné na udelenie azylu. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Britská ministerka vnútra Theresa Mayová vyhlásila, že je potrebné vidieť, ako "Európa pozdvihne svoju hru". Dodala, že Európska únia "by mala posielať ekonomických migrantov nazad do ich pôvodnej krajiny". Podľa nej je totiž potrebné zakročiť proti tým, ktorí zneužívajú "náš azylový systém". Mayová sa takto vyjadrila tesne pred zasadnutím ministrov vnútra členských krajín Európskej únie, ktoré sa dnes uskutoční v Luxemburgu. EÚ pritom predpisy ohľadne deportácie tých, ktorí azyl v jej členských krajinách nezískajú, už má. Späť do svojej vlasti je však v súvislosti s nimi posielaných len menej než 40 percent takýchto ľudí, konštatuje AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona