Británia vyviezla minulý rok rekordných 1,21 milióna áut

NETKY.SK • 17 Január 2013, 13:32 • 2 min
Británia vyviezla minulý rok rekordných 1,21 milióna áut

Británia vyviezla minulý rok rekordných 1,21 milióna áut - Svet Britský automobilový priemysel zaznamenal za minulý rok rekordný vývoz, pričom vysoký záujem zo zahraničia dopomohol tamojším závodom k najvyššej produkcii od roku 2007. Uviedlo to dnes brits

slovakia

left justify in out

img

Britský automobilový priemysel zaznamenal za minulý rok rekordný vývoz, pričom vysoký záujem zo zahraničia dopomohol tamojším závodom k najvyššej produkcii od roku 2007. Uviedlo to dnes britské Združenie výrobcov a predajcov áut SMMT. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.
      Podľa SMMT sa minulý rok vyrobilo v Británii 1,46 milióna áut, čo oproti roku 2011 predstavuje rast o 9 %. Na zahraničné trhy vyviezli britské závody 1,21 milióna áut, pričom 50 % z exportu smerovalo na trhy mimo Európskej únie. Decembrová produkcia vzrástla medziročne o 6,2 % na 101.740 vozidiel.
      Britský automobilový priemysel, ktorý z veľkej časti kontrolujú zahraničné spoločnosti, je tak jedným z mála svetlých bodov súčasnej britskej ekonomiky. Tá potrebuje všetku podporu, akú môže dostať, aby sa vyhla tretej vlne recesie od finančnej krízy v roku 2008.
      Zdá sa však, že tento sektor by mohol britskú ekonomiku podporovať aj v tomto roku. Podľa generálneho riaditeľa SMMT Paula Everitta sú vyhliadky automobilového priemyslu na rok 2013 pozitívne, keďže problémy Európy dokážu kompenzovať trhy v Ázii či Amerikách.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies