Británia vyslala do severného Iraku špeciálne jednotky

NETKY.SK • 14 August 2014, 13:32 • 2 min
Británia vyslala do severného Iraku špeciálne jednotky

LONDÝN - Británia nasadila príslušníkov špeciálnych jednotiek v severnom Iraku, kde islamskí militanti vyhnali z domovov desaťtisíce civilistov.

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes denník Daily Telegraph, ktorý sa odvolal na britskú obchodnú zástupkyňu v Iraku. 
     

Podľa novín v oblasti severného Iraku už asi šesť týždňov pôsobia príslušníci Špeciálnej leteckej služby (Special Air Service, SAS), ktorá je súčasťou zvláštnych síl britskej armády. Zaoberajú sa zhromažďovaním spravodajských informácií, pričom spolupracujú s americkou armádou.
     

Britské ministerstvo správu Daily Telegraphu odmietlo komentovať s tým, že vo všeobecnosti neposkytuje nijaké vyjadrenia týkajúce sa operácií špeciálnych síl, uviedla agentúra Reuters.  
     

Spojené kráľovstvo už vyslalo do severného Iraku viacero vojenských lietadiel a vrtuľníkov, ktoré majú pomôcť pri doručovaní humanitárnej pomoci. 
     

Britský premiér David Cameron si v stredu kvôli irackej kríze skrátil letnú dovolenku v Portugalsku. Vyjadril pritom ochotu Londýna podieľať sa na prípadnej medzinárodnej misií na pomoc etnicko-náboženskej menšiny jezídov, ohrozovanej islamistami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona