Británia vyšetruje neobvyklý prípad, sudánsky migrant prešiel pešo takmer celý eurotunel

NETKY.SK • 7 August 2015, 11:50 • 2 min
Británia vyšetruje neobvyklý prípad, sudánsky migrant prešiel pešo takmer celý eurotunel

LONDÝN - Britské úrady vyšetrujú, ako sa sudánskemu migrantovi podarilo prejsť pešo takmer celú dĺžku 50-kilometrového podmorského eurotunela z francúzskeho Calais, kým ho nezastavili.

slovakia

left justify in out

Správu dnes priniesla tlačová agentúra AP. Polícia v anglickom grófstve Kent informovala, že 40-ročný Abdul Rahmán Harún bol obvinený z blokovania vlakov, ktoré využívajú železnicu v podmorskom tuneli medzi Francúzskom a Britskými ostrovmi. Sudánec údajne prekĺzol okolo stráže pri vchode do tunela a dokázal sa vyhnúť stovkám bezpečnostných kamier, potom ho však v utorok 4. augusta zbadali britskí strážnici v blízkosti anglického mesta Folkestone.

 

Spoločnosť Eurotunnel, ktorá prevádzkuje tunel a železničnú prepravu pod Lamanšským prielivom, označila incident za mimoriadne nebezpečný, keďže vlaky tadiaľ uháňajú rýchlosťou až 160 kilometrov za hodinu. Úrady posilnili bezpečnosť, ako aj oplotenie a pohraničné hliadky, pretože toto leto sa prudko zvýšil počet migrantov snažiacich sa dostať z Francúzska do Británie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies