Británia vyrazí pamätné mince venované krstínám princa Georgea

NETKY.SK • 29 September 2013, 09:05 • 2 min
Británia vyrazí pamätné mince venované krstínám princa Georgea

LONDÝN - Krstiny sa budú konať 23. októbra v kráľovskej kaplnke v Paláci sv. Jakuba v centrálnom Londýne.

slovakia

left justify in out

Britská Kráľovská mincovňa vyrazí edíciu špeciálnych mincí, ktoré budú pripomínať krstiny princa Georga. V sobotu o tom informovali britské médiá a agentúra Associated Press.

Výrobu mincí na počesť krstu syna princa Williama a jeho manželky Kate odsúhlasila kráľovská rodina. Pôjde o vôbec prvý prípad, keď nové mince budú vyrazené na počesť krstu člena kráľovskej rodiny.

Krstiny sa budú konať 23. októbra v kráľovskej kaplnke v Paláci sv. Jakuba v centrálnom Londýne. Princ George sa narodil 22. júla.

Pamätné mince budú zo zlata a striebra, ale k dispozícii bude zároveň aj cenovo dostupnejšia verzia "pre masy". Počet vyrazených mincí a ich cena zatiaľ nie sú známe.

Pri príležitosti narodenia princa Georgea bolo vyrazených 2013 mincí, ktoré následne Kráľovská mincovňa rozdala matkám detí narodených v rovnaký deň ako princ George.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies