Británia vydala pamätnú päťlibrovú mincu k svadbe princa Williama

NETKY.SK • 18 Marec 2011, 12:00 • 2 min
Británia vydala pamätnú päťlibrovú mincu k svadbe princa Williama

Británia vydala pamätnú päťlibrovú mincu k svadbe princa Williama

slovakia

left justify in out

img

Britská kráľovská mincovňa oznámila, že vo štvrtok vyrazila prvé kusy pamätnej päťlibrovej mince pri príležitosti nadchádzajúcej svadby princa Williama s Kate Middletonovou.
      Snúbenci sú na nej zobrazení z profilu, tvárami k sebe. Po obvode mince nad ich hlavami sú ich mená, William a Catherine, ako si princ želá, aby bola jeho budúca žena oslovovaná, na spodnom okraji mince je uvedený dátum sobáša 29. apríl 2011.
      Na opačnej strane mince je zobrazená kráľovná Alžbeta II. Snúbenci aj kráľovná schválili mincu, ktorú navrhol britský sochár Mark Richards.
      Kráľovská mincovňa očakáva, že do celého sveta predá vyše 250.000 týchto mincí. Sú vyrazené z oveľa kvalitnejšieho kovu ako bežné mince a predávajú sa po 9,99 libier (11,41 eura), aj cez internet.
      Vlani v decembri kráľovská mincovňa vydala prvýkrát pamätnú mincu, keď snúbenci oznámili, že bude svadba. Stretla sa však s kritikou, pretože nevestu by podľa zobrazenia nik nepoznal.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies