Británia stiahla z Jemenu všetkých pracovníkov veľvyslanectva

NETKY.SK • 6 August 2013, 13:02 • 2 min
Británia stiahla z Jemenu všetkých pracovníkov veľvyslanectva

LONDÝN - Británia stiahla z Jemenu dočasne pracovníkov svojho veľvyslanectva vzhľadom na zhoršenie bezpečnostnej situácie. Zastupiteľstvo v Saná bude do odvolania uzavreté, oznámilo dnes britské ministerstvo zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Aktualizované cestovné varovanie Londýna vyzýva britských občanov, aby Jemen okamžite opustili a vyhýbali sa cestám do tejto arabskej krajiny. V Jemene existuje "veľmi vysoká hrozba únosu zo strany ozbrojených kmeňov, zločincov a teroristov". Na ostražitosť vyzýva najmä počas aktuálneho moslimského pôstneho mesiaca ramadán kvôli možnému zvýšenému napätiu.

Britská vláda v pondelok oznámila, že jej veľvyslanectvo v jemenskej metropole Saná bude zatvorené do konca moslimského sviatku íd al-fitr, ktorým sa tento týždeň skočí ramadán. Podľa dnešného rozhodnutia však dnes "dočasne stiahli" všetkých jeho zamestnancov do Británie a znova ho otvoria, až keď to umožní bezpečnostná situácia.

Oznámenie Británie prišlo krátko po tom, ako USA podobne vyzvali svojich občanov na odchod z Jemenu a nariadili pracovníkom veľvyslanectva opustiť túto krajinu. Dôvodom je hrozba teroristických útokov al-Káidy, pre ktorú dočasne uzavreli 19 amerických diplomatických zastupiteľstiev na Blízkom východe a v Afrike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies