Británia sa dohodla s Boeingom, kupuje vojenské lietadlá

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 14:10 • 2 min
Británia sa dohodla s Boeingom, kupuje vojenské lietadlá

LONDÝN - Británia dnes dokončila dohodu s americkým výrobcom lietadiel Boeing o kúpe vojenských lietadiel a modernizácii helikoptér Apache v hodnote niekoľkých miliárd libier. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Britské ministerstvo obrany po otvorení veľtrhu leteckej techniky vo Farnborough na juhu Anglicka oznámilo, že sa dohodlo s Boeingom na kúpe deviatich lietadiel P-8A Poseidon a modernizácii 50 helikoptér Apache.

 

Británia už vlani v novembri naznačila, že má v úmysle kúpiť lietadlá P-8A, ktoré pátrajú po ponorkách, aby zaplnila dieru v zložení svojej obrannej techniky. Minister obrany Michael Fallon dodal, že nové vojenské lietadlá zvýšia ochranu a bezpečnosť Británie. Nespresnil, koľko vláda v Londýne za lietadlá zaplatí, uviedol však, že náklady na vybudovanie pátracej letky, vrátane infraštruktúry a výcviku, vyjdú Britániu v nasledujúcej dekáde na 3 miliardy libier (3,52 miliardy eur).

 

Ministerstvo obrany zase vo svojom vyhlásení odhadlo náklady na kúpu lietadiel a modernizáciu vrtuľníkov na 2,3 miliardy USD (2,08 miliardy eur).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies