Británia sa chystá predať podiel v Royal Bank of Scotland

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 09:08 • 2 min
Británia sa chystá predať podiel v Royal Bank of Scotland

LONDÝN - Veľká Británia pravdepodobne začne v neskoršej časti tohto roka so stratou predávať časť vládneho podielu v banke Royal Bank of Scotland (RBS).

slovakia

left justify in out

Britská vláda totiž chce urýchliť proces predaja svojich podielov v RBS a v banke Lloyds, na ktorých záchranu počas finančnej krízy v rokoch 2007 až 2009 dohromady vynaložila 66 mld. libier (GBP). Uviedli to pre agentúru Reuters zdroje oboznámené s problematikou.


Britský minister financií George Osborne je podľa zdrojov Reuters otvorený myšlienke začať predaj akcií RBS so stratou. Minister podľa zdrojov plánuje začať nezávislé posudzovanie tejto témy v nadchádzajúcich týždňoch. Osborne už skôr povedal, že v najbližších 12 mesiacoch chce predať akcie banky Lloyds v hodnote takmer 9 mld.
Britská vláda doteraz predala takmer polovicu svojho 41-percentného podielu v Lloyds, ale ešte len musí začať predaj svojho 80-percentného podielu v Royal Bank of Scotland. Vláda krajiny už dosiahla zisk predajom akcií Lloyds, ale terajšia cena akcií RBS pre ňu znamená stratu v sume 13,5 mld. GBP.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies