Británia príde o svoj symbol. Hrozí zánik červeným telefónnym búdkam!

NETKY.SK • 13 November 2021, 13:31 • 2 min
Británia príde o svoj symbol. Hrozí zánik červeným telefónnym búdkam!

LONDÝN - V ostatných rokoch sa viac ako 6 000 vyradených červených telefónnych búdok zmenilo na komunitné knižnice alebo na domáce defibrilátory

slovakia

left justify in out

Britský telekomunikačný regulátor Ofcom tento týždeň predstavil návrhy na záchranu tisícok verejných telefónnych búdok, ktorým hrozí koniec v ére mobilných telefónov. Približne 96 % dospelých v Spojenom kráľovstve aktuálne vlastní mobilný telefón. A pokrytie signálom sa v celej krajine zlepšilo, čím sa zmenil spôsob, akým ľudia telefonujú.

 

Operátori preto analyzujú, ktoré verejné telefónne búdky budú vyradené z prevádzky. Ofcom sa ale domnieva, že sú potrebné „jasnejšie a prísnejšie“ pravidlá pre lokality, kde majú verejné telefóny stále "životne dôležitú" funkciu. Týka sa to približne 5000 telefónnych búdok na miestach so slabým pokrytím. 

 

Ďalšie kritériá, ktoré je potrebné brať do úvahy, sú miesta častých nehôd alebo miesta vyhľadávané samovrahmi, argumentuje Ofcom. 

 

„Niektoré z telefónnych búdok, ktoré plánujeme zachrániť, sa používajú na uskutočňovanie relatívne malého počtu hovorov. Ale ak jeden z týchto hovorov pochádza od utrápeného dieťaťa, obete nehody alebo niekoho, kto uvažuje o samovražde, táto verejná telefónna linka môže byť záchranou v čase veľkej núdze," povedala riaditeľka pre konektivitu v Ofcom Selina Chadhaová.

 

V súčasnosti je v prevádzke približne 21-tisíc verejných telefónnych búdok, pričom na vrchole ich "éry" ich mala Británia až 92-tisíc. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies