Británia predá malým investorom akcie Lloyds za 2 mld. GBP

NETKY.SK • 5 Október 2015, 10:20 • 2 min
Británia predá malým investorom akcie Lloyds za 2 mld. GBP

LONDÝN - Britské ministerstvo financií predá drobným investorom akcie spoločnosti Lloyds Banking Group (Lloyds) za minimálne 2 mld. GBP.

slovakia

left justify in out

Transakcia je súčasťou plánu, v rámci ktorého chce štát úplne sprivatizovať banku. Investorom vláda ponúkne akcie s 5-percentnou zľavou oproti trhovej cene. Za každých desať kusov akcii dostanú jednu zadarmo, pokiaľ si ich ponechajú dlhšie ako jeden rok. Hodnota bonusov bude ohraničená sumou 200 GBP na investora, informovalo v pondelok ministerstvo.


V roku 2008, kedy kulminovala globálna finančnej kríza, vynaložila vláda v Londýne na záchranu banky 20,5 mld. GBP a získala v nej podiel 43 %. Z predaja akcií inštitucionálnym investorom získal štát doteraz zhruba tri štvrtiny vložených prostriedkov a v banke teraz kontroluje menej ako 12 %.

(1 EUR = 0,73580 GBP)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona