Británia používa charitatívne organizácie na hľadanie migrantov, ktorí majú byť deportovaní

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 14:55 • 2 min
Británia používa charitatívne organizácie na hľadanie migrantov, ktorí majú byť deportovaní

LONDÝN - Britské imigračné úrady sa začali zbavovať osôb, ktoré sú na ostrovoch nelegálne.

slovakia

left justify in out

Niektoré charitatívne organizácie na ochranu ľudí bez domova napomáhajú imigračnému oddeleniu Greater London Authority (GLA) a posúvajú informácie Ministerstvu vnútra, aby mohli deportovať cudzincov späť do svojich domovských krajín.

 

Terénne tímy z charitatívnych organizácií ako St. Munga, Thames Reach údajne kooperujú s imigračnými hliadkami, ktoré vykonávajú razie zamerané na bezdomovcov. Cieľom týchto rutinných hliadok je vytvoriť priateľskejšie a lepšie prostredie pre všetkých, obhajuje konanie kancelária premiérky Theresy May.

 

Aktivisti za ľudské práva sa búria proti zneužívaniu neziskových organizácií s cieľom zadržiavania a deportácie nelegálnych prisťahovalcov.

 

"Použitie charitatívnych organizácií,  špehovanie bezdomovcov je nové minimum, a to aj pre vládu usilujúcu sa o zavedenie hraničnej kontroly do všetkých kútov nášho života," povedala Martha Spurrier, riaditeľka Mimovládnej organizácie za ľudské práva Liberty.

 

Ďalej vyjadrila svoje obavy, že postupné odovzádavie nelegálnych prisťahovalcov priamo do rúk imigrančným úradom povedie k rasovej neznášanlivosti, diskriminácií a vzájomného odsudzovania sa. Čo v konečnom dôsledku povedie k napätiu medzi rôznymi komunitami.

 

Podľa správy, tri charity vykonávali „očistné návštevy" s imigračnými posilami v centrálnych štvrtiach Londýna každých štrnásť dní. Zverejnené čísla za slobodu informácií (FI) ukazujú, že imigračné oddelenie zorganizovalo až 141 hliadok v 12 londýnskych mestských častiach za uplynulý rok. Zatiaľ čo 133 ľudí bolo zadržaných v ôsmich štvrtiach za menej ako jeden rok, 127 bolo zadržaných iba Westminsterskej štvrti. Úrady verejne tvrdia, že migranti bez nároku na azyl krajinu dobrovoľne opúšťajú, ale tieto nové zistenia ukazujú, že je to inak.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona