Británia potvrdila prevzatie čiernych skriniek z havarovaného lietadla

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 13:45 • 2 min
Británia potvrdila prevzatie čiernych skriniek z havarovaného lietadla

LONDÝN - Británia dnes potvrdila, že prevzala dve čierne skrinky so zoznamami letových zapisovačov z civilného lietadla leteckej spoločnosti Malaysian Airlines, ktoré sa minulý štvrtok zrútilo na východe Ukrajiny, pričom zahynulo všetkých 298 osôb na palube.

slovakia

left justify in out

Britský úrad na vyšetrovanie leteckých nešťastí vo Farnborough potvrdil, že holandské úrady mu dodali obe čierne skrinky z letu MH17. Zo zapisovačov letových údajov a hlasu v kokpite havarovaného lietadla budú teraz stiahnuté všetky dáta. 
     

Sťahovanie záznamu z každej zo skriniek podľa hovorcu britského ministerstva dopravy potrvá asi 24 hodín. Hovorca nevedel spresniť, či je možné sťahovať dáta súčasne z oboch skriniek. Záznamy potom prevezmú medzinárodní vyšetrovatelia z Medzinárodnej organizácie OSN pre civilné letectvo, ktorí ich podrobia analýze.
     

Lietadlo Boeing-777 spoločnosti Malaysian Airlines, ktoré letelo z Amsterdamu do Kuala Lumpuru, sa zrútilo 17. júla počas letu nad východom Ukrajiny. Kyjevské vedenie zo zodpovednosti za tragédiu obvinilo proruských separatistov, ktorí však tvrdia, že nemajú vojenské zariadenie schopné zasiahnuť cieľ v takej výške. Kyjev i Západ z podielu na tragédii lietadla podozrievajú aj Moskvu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies