Británia potvrdila dodanie obrnených transportérov na Ukrajinu

NETKY.SK • 14 Február 2015, 13:20 • 2 min
Británia potvrdila dodanie obrnených transportérov na Ukrajinu

MOSKVA - Britský rezort obrany potvrdil dodanie 20 obrnených transportérov typu Saxon na Ukrajinu. Zásielku realizovala nemenovaná britská spoločnosť. Zanedlho by malo doraziť ďalších 55 kusov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa Londýna ide o vyradené a nesmrtiace vozidlá, informovala dnes agentúra RIA Novosti.
      

Kontrakt sprostredkoval rezortný Úrad obranného vybavenia a podpory (DE&S) na základe dohody z roku 2013. Prijatie obrnených transportérov potvrdila aj ukrajinská Rada pre národnú bezpečnosť a obranu (RNBOU). Vozidlá budú zmodernizované a zaradené do armádnej služby, tvrdí šéf RNBOU Oleksandr Turčynov.
      

"Vozidlá dorazili bez výzbroje, my ich vybavíme bojovou technikou, aby boli schopné poskytnúť účinné strelecké krytie pre Národnú gardu alebo iné jednotky, ktoré ich budú používať," uviedol Turčynov. Vozidlá Saxon s váhou vyše desať ton majú dvojčlennú posádku a prepravnú kapacitu pred desať osôb.
      

Britský minister zahraničných vecí Philip Hammond pred týždňom popri konaní Mníchovskej bezpečnostnej konferencie v Nemecku v rozhovore pre stanicu ITV povedal, že Londýn za súčasných podmienok neplánuje poskytnúť zbrane Ukrajine, preferujúc mierové riešenie tamojšej krízy, pripomína RIA Novosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies