Británia pošle misii OBSE na Ukrajine obrnené vozidlá

NETKY.SK • 18 November 2014, 08:44 • 2 min
Británia pošle misii OBSE na Ukrajine obrnené vozidlá

MOSKVA - Británia pošle na Ukrajinu desať obrnených vozidiel v rámci podpory pozorovateľskej misie Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), informovala dnes agentúra Sputnik s odvolaním sa na britské ministerstvo obrany.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia rezortu obrnené vozidlá s komunikačným vybavením pomôžu pozorovateľom bezpečne vykonávať svoju prácu. Ministerstvo zároveň oznámilo, že Británia zvýši počet svojich pozorovateľov v misii.
      

Ruský veľvyslanec pri OBSE Andrej Kelin medzitým poprel medializované informácie, že v pozorovateľskej misii na Ukrajine sú príslušníci ruskej spravodajskej služby. "Vieme, že nedávno bola spustená kampaň proti misii (OBSE) na Ukrajine. Je obviňovaná z toho, že pracuje pre Rusko. Odvolávajú sa na absurdné čísla. V médiách píšu, že 80 percent (členov misie) tvoria Rusi, dokonca zo spravodajskej služby. Je to nezmysel," povedal Kelin.
      

Konštatoval, že z celkových 272 pozorovateľov pochádza z Ruska len 19 a z nich iba niekoľko pôsobí na východe Ukrajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies