Británia poskytne sýrskym povstalcom päť miliónov libier

NETKY.SK • 10 August 2012, 11:05 • 2 min
Británia poskytne sýrskym povstalcom päť miliónov libier

Británia poskytne sýrskym povstalcom päť miliónov libier

slovakia

left justify in out

img

Britská vláda poskytne sýrskym povstaleckým silám päť miliónov libier (6,5 milióna eur), ktorými sa bude financovať komunikačné vybavenie a zdravotnícke potreby. Informoval o tom predstaviteľ londýnskeho kabinetu.
      Britský minister zahraničných vecí William Hague vo svojom dnešnom článku v novinách Times of London napísal, že Británia zintenzívni kontakty s politickým krídlom povstaleckej Slobodnej sýrskej armády, aby sa "pripravila na neodvratný deň pádu (prezidenta Bašára) Asada".
      Diplomati uviedli, že Hague neskôr oznámi aj podrobnosti nového financovania, ale zdôraznili, že žiadna časť peňazí sa nepoužije na nákup zbraní.
      Hague ďalej v článku napísal, že v diskusiách so sýrskou opozíciou budú britskí predstavitelia takisto zdôrazňovať, že musí dodržiavať medzinárodné normy platné pre ľudské práva.
      "Musíme teraz budovať vzťah s tými, ktorí budú možno v budúcnosti vládnuť v Sýrii," uviedol Hague.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona