Británia pomôže zničiť sýrske chemické zbrane

NETKY.SK • 20 December 2013, 16:48 • 2 min
Británia pomôže zničiť sýrske chemické zbrane

LONDÝN - Britské ministerstvo zahraničných vecí dnes oznámilo, že pomôže medzinárodnej misii zničiť sýrske chemické zbrane. Informáciu priniesla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Spojené štáty, Rusko, Čína, Dánsko, Nórsko a Fínsko sú už tiež rozhodnuté zapojiť sa do misie. Británia spresnila, že súhlasila so zničením 150 ton priemyselných chemikálií zo sýrskych zásob a uskutoční to v komerčnom zariadení.

Rezort britskej diplomacie dodal, že chemické látky budú dopravené do Británie, potom ich prevezú na komerčné priestranstvo, kde ich zapália a zničia. Ministerstvo ešte uviedlo, že Británia poskytne Spojeným štátom špeciálne vybavenie - potrebné na prevoz chemikálií - a pomôže im tak so zničením najjedovatejších chemických zbraní na mori. Británia zároveň poskytne aj loď, ktorá pomôže so zaistením bezpečnosti dánskych a nórskych nákladných plavidiel, odvážajúcich zásoby chemických zbraní zo Sýrie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies