Británia: Polícia je údajne v stave zvýšenej pohotovosti pre hrozbu terorizmu

NETKY.SK • 7 Január 2011, 12:42 • 2 min
Británia: Polícia je údajne v stave zvýšenej pohotovosti pre hrozbu terorizmu

Británia: Polícia je údajne v stave zvýšenej pohotovosti pre hrozbu terorizmu

slovakia

left justify in out

Britská polícia údajne zvyšuje počet svojich príslušníkov hliadkujúcich na hlavných dopravných tepnách v Londýne vzhľadom na informácie, že krajina čelí "reálnej a vážnej hrozbe teroristického útoku". Vo štvrtok o tom informovala tlačová agentúra Associated Press s odvolaním sa na spravodajskú televíznu stanicu Sky News.
      Podľa Sky News sa bude dnes po uliciach pohybovať zvýšený počet príslušníkov polície. V službe budú napokon aj tí londýnski dopravní policajti, ktorí mali mať dnes pôvodne voľno.
      Sky News okrem toho informovala, že polícia, hasiči a lekárske záchranné tímy absolvovali nedávno krátke školenie, ktoré malo za účel zvýšiť ich akcieschopnosť pre prípad teroristického útoku podobného tomu, ku ktorému došlo pred vyše dvoma rokmi v indickom Bombaji. Trojdňový útok desiatich pakistanských militantov si vtedy vyžiadal 166 mŕtvych. Ozbrojenci zaútočili na vlakovú stanicu, židovské centrum, luxusné hotely a kaviareň, ktorú často navštevujú turisti.
      Scotland Yard sa k informáciám odmietol vyjadriť s odôvodením, že neposkytuje podrobnosti o žiadnej policajnej operácii súvisiacej s terorizmom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona