Británia opäť otvorí ambasádu v Iráne

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 11:10 • 2 min
Británia opäť otvorí ambasádu v Iráne

LONDÝN - Veľká Británia po troch rokoch opäť otvorí vlastné veľvyslanectvo v hlavnom meste Iránu. Rozhodnutie by mal v utorok oficiálne potvrdiť aj britský minister zahraničných vecí William Hague, informuje spravodajský portál BBC.

slovakia

left justify in out

Jedným z dôvodov tohto kroku je aj súčasná napätá situácia v Iraku, ktorá zblížila Západ a Irán. Vzťahom tiež pomohlo zvolenie umierneného Hasana Rúháního za nového prezidenta a jeho ochota rokovať o obmedzení iránskeho jadrového programu.

 

Londýn ešte koncom roku 2013 oznámil, že zvažuje opätovné otvorenie svojho veľvyslanectva v Iráne. To uzavrel po tom, ako do komplexu v novembri 2011 vtrhlo niekoľko stoviek radikálnych študentov protestujúcich proti sankciám voči Teheránu zo strany Západu. K uzavretiu svojho veľvyslanectva následne pristúpil aj Irán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies