Británia odstúpi od medzinárodnej dohody o rybolove, ostatným krajinám obmedzí ich lov

NETKY.SK • 3 Júl 2017, 06:29 • 2 min
Británia odstúpi od medzinárodnej dohody o rybolove, ostatným krajinám obmedzí ich lov

LONDÝN - Britská vláda odstúpi od medzinárodnej dohody, ktorá iným krajinám umožňuje loviť ryby v pobrežných vodách krajiny.

slovakia

left justify in out

Na základe tohto dokumentu môžu írske, belgické, holandské, francúzske a nemecké plavidlá vykonávať rybolov v pásme šesť až 12 námorných míľ od pobrežia Británie. Informovala o tom dnes spravodajská stanica BBC.

 

Britský minister životného prostredia Michael Gove vyhlásil, že tento krok pomôže krajine znovu nadobudnúť kontrolu nad rybolovom v britských vodách. Írsky minister poľnohospodárstva Michael Creed však rozhodnutie označil za "nemilé a neužitočné".

 

"Brexit prináša veľmi závažné výzvy pre sektor morských potravín, a toto rozhodnutie bude súčasťou vyjednávaní," uviedol. Škótska vláda opatrenie podporila s tým, že ho už istý čas sama presadzovala.

 

Podobná dohoda existuje aj v rámci EÚ a členským štátom umožňuje prístup v rozmedzí 12 až 200 námorných míľ do britských vôd, pričom stanovuje kvóty, koľko rýb môžu jednotlivé štáty vyloviť. Gove označil túto dohodu za environmentálnu katastrofu a uviedol, že britská vláda požaduje zmenu so zámerom zabezpečiť trvalo udržateľné stavy rýb.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies