Británia má nový, lacný denník pre čitateľov "chudobných na čas"

NETKY.SK • 27 Október 2010, 07:12 • 2 min
Británia má nový, lacný denník pre čitateľov "chudobných na čas"

Británia má nový, lacný denník pre čitateľov "chudobných na čas"

slovakia

left justify in out

img

Nový denník, ktorý chce byť "kombináciou inteligencie a stručnosti", sa dnes prvýkrát dostal do stánkov v Británii. Ide o nápad ruského magnáta Alexandra Lebedeva, ktorý vlastní liberálny denník Independent a jeho nedeľné novinové vydanie.
      Denník s formátom bulvárnych novín, akýsi mini Independent, sa nazýva "i". Stojí iba 20 pencí (23 eurocentov) a jeho zámerom je poskytovať stručné, výstižné a dobre analyzované informácie o dôležitých témach pre čitateľov "chudobných na čas".
      Denník bude mávať 56 strán a sľubuje, že bude "kombinovať inteligenciu so stručnosťou a hĺbku s rýchlym čítaním".
      "Čitatelia novín 'chudobní na čas' - a obzvlášť tí, čo dochádzajú do zamestnania - nám už roky hovorili, že sú zaplavení informáciami a jednoducho nemajú čas pravidelne čítať serióznu tlač," uviedol Andrew Mullins, generálny riaditeľ denníka Independent.
      Nový denník využíva ten istý redakčný tím ako Independent, ktorý začiatkom tohto roka kúpil ruský podnikateľ Lebedev za jednu libru (1,14 eura) - to je aj cena jedného výtlačku denníka Independent.
      Ruský miliardár kúpil v roku 2009 jediné večerné londýnske noviny Evening Standard, ktoré ponúka čitateľom zdarma.
      Podľa Mullinsa dlhodobým cieľom nového zostručneného, ale výstižného a lacného denníka je "priviesť ľudí späť na trh kvalitných novín". Má byť konkurenciou raňajších novín Metro, ktoré dostať zdarma a vydávajú ich rivali zo spoločnosti Associated Newspapers.
      Predaj denníka Independent klesol pred troma rokmi približne z 250.000 denných výtlačkov na 183.000. Noviny boli založené v roku 1986.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies