Británia: Kráľovská svadba v číslach

NETKY.SK • 29 Apríl 2011, 07:38 • 2 min
Británia: Kráľovská svadba v číslach

Británia: Kráľovská svadba v číslach

slovakia

left justify in out

img

Britský princ William, druhý v poradí nástupcov na trón, sa v piatok ožení so svojou dlhoročnou priateľkou Kate Middletonovou. Očakáva sa, že ich svadbu budú v celom svete sledovať milióny ľudí. Prinášame príbeh svadby v číslach:

      * 9:03
      o tomto čase sa 21. júna 1982 narodil princ William Arthur Philip Louis. Princova nevesta Catherine Elizabeth Middletonová sa narodila v tom istom roku 9. januára, Palác sv. Jakuba však neinformoval o koľkej.

      * 1900
      hostí pozvali na svoj cirkevný sobáš do katedrály Westminsterského opátstva. Asi 650 ľudí pozvali na poludňajšiu recepciu, ktorú po obrade usporadúva kráľovná v Buckinghamskom paláci a približne 300 hostí bolo pozvaných na večeru organizovanú v ten istý deň otcom ženícha, princom Charlesom.

      * 9
      "sivých" koní bude sprevádzať kráľovský sprievod. Na slávnosť bolo vopred vybraných 11 koní, ktoré majú "pokojnú a dobrú" povahu.

      *      5
      kočov ťahaných koňmi pôjde v sprievode z Westminsterského opátstva do Buckinghamského paláca. Prvý koč bude Landau z roku 1902, povezie Williama s Kate.

      * 5000
      policajtov bude v službe v piatok, aby striehlo na prípadné hrozby počnúc zahraničnými islamskými militantmi až po anarchistov či fanatických fanúšikov.

      * 6
      metrov meria na výšku osem stromov, ktoré budú súčasťou kvetinovej výzdoby opátstva. Šesť z nich budú anglické javory a dva hraby.

      * 1910
      V tomto roku otvorili luxusný londýnsky hotel Goring, v ktorom strávi poslednú noc pred svadbou Kate Middletonová so svojou rodinou.

      * 10:51
      Presne o tomto čase opustí Kate Middletonová s otcom hotel a vydá sa na cestu do Westminsterského opátstva.
    
      * 13:25
      O tomto čase sa mladomanželia objavia spolu s kráľovnou na balkóne kráľovského paláca.

      * 26
      rozličných charít budú William a Kate podporovať z fondu, do ktorého mali ich hostia na ich žiadosť finančne prispieť namiesto toho, aby im dali tradičné svadobné dary.

      * 5500    
      pouličných osláv na počesť ich svadby by sa podľa očakávania malo uskutočniť v celej Británii. Jednu z nich organizuje premiér David Cameron na Downing Street.

      * 140
      ton odpadu, čo sa rovná váhe vyše 50 automobilov Rolls Royce, očakáva westminsterská mestská rada, že sa vyzbiera popri trase svadobného sprievodu po ukončení akcie.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies